Van Gezilecek Yerler

Van Gezilip Görülecek Yerler

Van ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan son derece güzide bir yerleşim yeridir. Sınırda olması da göz önüne alındığı zaman kentin mozaiğinin oldukça zengin olduğu net bir biçimde söylenebilir. Kent son derece karakteristik bir yerdir ve mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralardadır. Şimdi kente biraz daha yakından bakalım.

Van Kentinde Görülmesi Gereken Yerler

Van kentine gelenlerin görmesi gereken yerlerin başında elbette ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü vardır. Bunun yanı sıra mitolojik bir yönü de olan Akdamar ya da tarihteki eski adı ile Ah Tamara Kilisesi ve bulunduğu yer, Muradiye Şelalesi, Kanispi Şelalesi, Erçek Gölü, Müküs Çayı, Van Kalesi, Van Müzesi, Van Peri Bacaları ya da bir diğer ifade ediş biçimi ile Vanadokya vardır. Göl kenarında eğer kente yaz aylarında gidildi ise plaja girilmesi yaşanması gereken deneyimler arasında yer alır.

Van Kentinde Ne Yenir Ne İçilir?

Van kentine gelenler mutlaka denemesi gereken lezzetlerin başında bölgede yetişen otlar ile yapılan Van otlu peyniridir. Van kahvaltısı için ise kelimeler kifayetsiz kalır. Bunların dışında bölgeye olan özel lezzetler arasında şunlar da vardır: Kurut Aşı, Murtuğa, Kürt Lokması, Kavut, Helise Yemeği, Çiriş Pilavı, tam anlamı ile bir lezzet şöleni olan Tandırda Van Balığı, Sengeser Yemeği ve Helise Yemeği vardır. Tüm bu yemekler bölgeye özgü ve bu kentte yenebilecek olan yemeklerdir. Van Gölü kıyısında çay içmek ise ayrı bir lezzettir.

Van Kenti Neden Görülmeli?

Van kenti de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Çünkü ülkemizin en büyük gölü ve yapılan restorasyon sonrası çok daha albenili olan Akdamar Kilisesi tam anlamı ile biriciktir. Ulaşım da son derece kolay olduğundan gidip gelme noktasında sorun yaşanmaz. Gurme ve yemek tutkunları için de tam anlamı ile biçilmiş kaftandır. Siz de bu deneyimi yaşadığınız zaman neden Van kentine gelinmesi gerektiğini anlayacaksınız. Kente tüm mevsimlerde gelinebilir. Her mevsimde ayrı bir güzelliği keşfedilebilir. Kalınabilecek son derece kaliteli yerler vardır.