Tekirdağ Gezilecek Yerler

Her İki Denizin Kıyısında Muhteşem Tekirdağ

Türkiye'de iki farklı denize kıyısı olan 6 birbirinden farklı şehir yer alır. Marmara Bölgesi'nde de hem Karadeniz hem de Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan önemli şehirlerden birisi de Tekirdağ şehridir. Bir büyükşehir olarak Türkiye'nin çok önemli turizm ve tarih kentlerinden biri olan Tekirdağ, bu konumlarından her birinde değerli alanlar bulundurur.

Tekirdağ'da Gezilecek Yerler Ve Turizm

Marmara kıyılarında bulunsa da Tekirdağ kentinde bugün Akdeniz iklimi çok yoğun bir şekilde hissedilirken, bazı iç bölgelerinde sert bir karasal iklim de görülebilir. Marmara ikliminin bu etkisi ile birlikte yaz ayları Tekirdağ'da gayet sıcak geçerken, bahar mevsimi ise çok keyifli bir zaman olarak yaşanır. Bu keyifli dönemlerde de Tekirdağ'da aklınıza gelen her noktayı görmek ve Tekirdağ'ın turistik imkanlarından yararlanmak mümkündür.

Tekirdağ'da gezilecek yerler listesi yapılması gerekirse, hem kentin merkezinde hem de çevre illerinde görülmesi gereken birçok nokta sayılabilir. Özellikle Şarköy tarafında görebileceğiniz yemyeşil ormanlar ve hemen kıyısındaki masmavi deniz şehre önemli bir değer kazandırmaktadır.

  • Tekirdağ'ın en önemli turistik noktaları arasında özellikle kente gelen herkesin ziyaret ettiği Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yer alır. Kentin yaklaşık 7000 yıllık tarihinde elde edilmiş bütün eserler 1992 yılından bu yana müzede sergilenmektedir.
  • Farklı bir müze olarak Rakoczi Müzesi ise Tekirdağ ziyaretlerinde görülmesi gereken bir yapı olarak 1932 yılından bu yana açıktır. 18. asır başlarında Macar Prensi II. Frenc Rakoczi bu evde yaşarken, sonrasında evi müzeye dönüştürülmüştür. Bugün prensin kişisel eşyaları ve yağlı boya resimleri gibi eserler müzede yer alır.
  • Tekirdağ'ın en önemli şahsiyetlerinden biri olan Namık Kemal için de 1993 yılından bu yana anısını yaşatmak açısından Namık Kemal Evi hizmete açılmıştır. Şehrin kurtuluşunda şehadet şerbeti içen binlerce kişi anısına inşa edilen Tekirdağ Şehitler Abidesi de mutlaka görülmelidir.
  • Süleymanpaşa ilçesi sınırlarında bulunan 1546 yılından günümüze sapasağlam ulaşmış olan Rüstem Paşa Camii çok önemli bir yapıdır. Şarköy ilçesine uğradığınızda da ilçeye çok yakın bir mesafede 157 yıldır çalışmaya devam eden Hora Feneri görülebilir. Sonrasında ilçede bir turizm merkezi olması ile birlikte özellikle mavi bayraklı denizin imkanlarından yararlanmak mümkündür. Önemli bir diğer ilçe Uçmakdere olmak ile birlikte bilhassa yamaç paraşütü için çok fazla tercih edilen ilçede kartpostallık görüntüler elde edilir.
  • Kumbağ ise İstanbul'a yakınlığı ile hafta sonlarında eski bir Rum yerleşimi olarak balıkçı köyü konumunda çok popülerdir.Tekirdağ'da deniz keyfi yaşamak açısından da özellikle Saray ilçesi sınırlarında bulunan Çamlıköy Kastro Plajı çok sevilir.

Tekirdağ'da Ne Yenilir? Ne Alınır?

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Tekirdağ ilinde herkesin bildiği üzere en meşhur yemekleri arasında elbette ki fasulye piyazı ile beraber tüketilen Tekirdağ köftesi yer alır. Ayrıca yufka ile üretilen damat paçası ve kelle paça çorbası kente gelen herkesin tükettiği yemekler arasında bulunmaktadır. Yine sini mantısı ve yoğurtlu borani gibi yemeklerde çok popülerdir.

Tekirdağ'da Alışveriş

Tekirdağ'da yaptığınız tüm geziler sonrasında özellikle merkez bölgesinde bulunan bütün işletmelerde bulabileceğiniz üzere pişirmeye hazır dondurulmuş Tekirdağ köftesi temin edebilirsiniz. Ayrıca kentin yöresel salça, turşu ve tarhana gibi ürünleri de hediyelik olarak alınabileceği gibi yine geleneksel el sanatları ürünleri olarak da heybe gibi çeşitler yer alır.