Samsun Gezilecek Yerler

Samsun Gezilip Görülecek Yerler

Samsun Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan ve son derece kendisine has karakteristik yönleri olan bir kenttir. Türk tarihi açısından başlı başına özel bir yere sahip olan bu kent ülkemizde mutlaka görülmesi gereken kentler arasındadır. Nitekim gidenler yeniden yeniden gitmeyi de istiyorlar. Bu yazı da sizlere Samsun kentine gidip gezilecek yerler arasında ufak ipuçları verilecektir. Şimdi dilerseniz adım adım başlayalım.

Samsun’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Samsun daha önce gidenlerin son derece iyi bildiği gibi hem tarihi hem doğal güzellikleri olan bir yerleşim yeridir. O yüzden doğaseverlerin de tarih sevenlerinde görebileceği çok sayıda yer bulunur. Bu yazı da kısa bir sürede mutlaka görmeden dönülmemesi gereken yerleri kısa kısa açıklayacağız.

Bandırma Vapuru Müzesi

Samsun denilince ilk görülmesi gereken yerlerin başında Bandırma Vapuru Müzesi gelir. Şehir merkezinde olan ve Türkiye Cumhuriyeti için 19 Mayıs 1919 tarihi ile özdeşleşen bu müzeye erişim son derece kolaydır. Deniz kenarındadır ve kolayca erişim sağlanır.

Tarihi Ahşap Çivisiz Cami

Tarihçe olarak son derece eskilere gidildiği zaman kentte Selçuklu Dönemine dair Tarihi Ahşap Çivisiz cami çıkar. Mimarisi açısından benzersiz olarak nitelendirilebilecek türde bir camidir. Göğceli Cami olarak da bilinir.

Kızılırmak Deltası

Fotoğraf çekmeye bölgeye gelenler, farklı türden bir huzur arayanlar, doğa ile iç içe olmak isteyenler için Kızılırmak Deltası mutlaka görülmelidir. Gözleri tam anlamı ile kamaştıran bir güzelliği vardır. Kuş gözlemi yapılabilir. Bisiklet kiralanarak bölge gezilebilir

Batı Park

İçinde bir amazon anıtı ile olan Batı Park inanılmaz büyük ve giden insanları farklı sürprizlerin beklediği bir park. Gecesi de gündüzü de mutlaka deneyimlenmesi ama görülmeden dönülmemesi gereken son derece özgün bir park.

Atakum Sahili

Samsun denilip Atakum Sahili adı geçmez ise tam anlamı ile haksızlık olur. Yaklaşık 10 km uzunluğunda olan bu sahilde denize girebilir, uzun yürüyüşler yapabilir, balık restoranlarında balık yeme keyfini yaşayabilirsiniz. Karadeniz bu sahilde bir başka güzel.

Samsun Bulvar AVM

Samsun Bulvar AVM tamamı ile kentin dokusuna uygun ve hediyelik eşya alınabilecek bir yerdir. Mutlaka görülmelidir.