Ordu Gezilecek Yerler

Ordu Kentinde Gezilip Görülecek Yerler

Kalbi Ege’de kalanlar olabilir ama Ordu kentine giderseniz kalbiniz Ordu kentinde rahat bir biçimde kalabilir. Ordu kentinin en önemli özelliği henüz çok da fazla keşfedilmediği için turizm odaklı olmaması ve doğal yapısının korunmasıdır. Ordu kenti hem son derece modern, hem de tipik bir Karadeniz kentidir. Bu durum özellikle yemeklerde net bir biçimde ortaya çıkar. Ayrıca Karadeniz bölgesinde olan diğer kentlere de yakın olması çok ciddi bir avantajdır. Kent alternatif tatil arayanlar için de doğru bir seçim olacaktır.

Ordu'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Ordu denilince Boztepe demeden geçilmez. Kenti tepeden görmek ve muhteşem Karadeniz manzarası izlemek mavi ile yeşilin iç içe geçen renklerini görmek için daha doğru bir adres olamaz. Boztepe’ye teleferik ile çıkılıyor ki burada ille de kar kış dağ demen olağanüstü bir teleferik deneyimi yaşamanız mümkün. Kente gelenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken şeylerin başında geliyor. Perşembe Yaylası doğallığın doğanın doğru bir adresi olup son derece tipik bir Karadeniz yaylasıdır. Bu yaylada kalmak ve sonsuza kadar mutlu mesut yaşamak isteyeceksiniz. Fatsa kenti. Tarihi yönden de ayrı bir önemi olan farklı bir belediyeciliğin mümkün olduğu gösteren Fatsa artık Fikri Sönmez düşlerinden uzak ama yine bir zamanlar devrimi düşleyenlerin ve bunu deneyenlerin ayak izleri bu kentte bulunuyor. Belki bir duvar yazısı size de bir umut verebilir. Kim bilir belli mi olur?

Yason Kilisesi ve civarı. Burada civarı dememizin nedeni bölgede en güzel hediyelik eşyaların kilise civarında olduğunu söylemek gerekir. Yani hem kilise gezip hem de alışveriş yapabilirsiniz. Bir taş ile iki demek abartı olmaz.

Yason Burnu Feneri, bu fenerin etrafında son derece güzel yürüyüş yolları bulunuyor. Alternatif tatil rotası arayanlar için biçilmiş kaftan.

Elbette Ulubat Tabiat Parkı, bu parka gitmek için doğru zamanın ise sonbahar ve kış ayları olduğunun altını çizmek gerekir.

Son olarak da çok gezilecek yer olmasına rağmen Kurul Kalesi ve Ohtamış Şelalesini yazmak gerekir. Kente farklı mevsimlerde en az birer hafta gelip, farklı güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Ordu Kentinde Ne Yenir Ne İçilir?

Baştan ifade etmek gerekir ki Karadeniz mutfağı farklı bir mutfaktır. Seversiniz sevmezsiniz bilemeyiz ama mutlaka bölgeye özgü olan balık çorbası ve turşu kavurması denenmelidir. Bunun yanı sıra yine çorba sevenler için karalahana çorbası yerinde yenmesi gereken lezzetlerdendir. Mısır ekmeği burada bir başka güzeldir. Galdirik ise sadece bu kentte yiyebileceğiniz bir yemektir. Adını aldığı ottan yapılır. Elbette diğer Karadeniz mutfağı lezzetleri de bu güzide kentte her zaman için yenilebilir. Yazımızda hamsi tava ve hamsili pilav demesek olmaz. Kısaca Ordu kenti mutlaka gezilip görülmeli ve yenilip içilmelidir.