Muğla Gezilecek Yerler

Ege'nin Muhteşem Güzelliği Muğla

Türkiye’de yaz tatili denilince akla gelen ilk turizm yerleşkelerinin başında Muğla geliyor. Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesinin keşişim yerinde olan Muğla kenti yaz ayları tam anlamı ile bir nüfus patlaması yaşıyor ama diğer dönemlerde de bu bölgeye gitmek için çok fazla neden bulunuyor. Muğla il sınırları içinde Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye gibi gözde tatil yöreleri vardır.

Muğla Kentinde Görülmesi Gereken Yerler

Muğla bölgesine gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler şunlardır: Bodrum Kalesi, Ölüdeniz, Saklıkent Kanyonu, İztuzu Plajı, İçmeler Plajı, Bitez, Orak Adası, Göcek, Sedir Adası, Rhodes, Kaunos Antik Kenti, Myndos Kapısı, Amintas Kaya Mezarları, Paspatur Çarşısı, Kayaköy, Bodrum Barlar Sokağı, Zeki Müren Müzesi, Can Yücel evi, Eski Datça, Bodrum Amfi Tiyatro, Halikarnas Mozolesi, Turgut Şelalesi, Saklıkent Kanyonu, Gökçeler Koyu, Geyik Kanyonu, Kelebekler Vadisi, Tlos Antik Kenti, Knidos Antik Kenti

Burada sadece bir kısmını yazabildiğimiz bu yerler dışında da il sınırları içinde çok sayıda gezilip görülecek yerler vardır. Biraz da keşfetmesi size kalmış olan bir durumdur.

Muğla'da Ne Yenilir? Ne Alınır?

Muğla kentine gelenlerin yiyebileceği içebileceği çok sayıda lezzet yer alıyor. Bunlardan bazıları şunlardır:

Elbette Bodrum kentinin meşhur mandalinası ile yapılan Bodrum Gazozu ve damak çatlatan dondurması Zeytinyağlı nohutlu pırasa, Mantar Dolması, Muğla köftesi, Muğla börülcesi ,Keşkek, Şaşlık kebabı, Milas Çaykaması, Yöresel hamur işleri, Sündürme, Sulu Muğla Kebabı, Milas Köfte, Muğla Saraylısı, Börülce Ekşilemesi, Döş Dolması, Çökertme Kebabı Arapsaçı Kavurması, Ahtapotlu Pilav, Kefal Dolması, Bodrum Mantısı, Turp Otu Salatası, Tavuklu Çökertme, Ekşili Balık, Kaya Koruğu Salatası, Oğlak Yahni, Muğla Halkası, Kuru Börülce Yemeği, Kapari Filizi Salatası, Kabak Çiçeği Dolması, Yağlı Patlıcan Yemeği, Zerde Tatlısı, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Dülger Balığı Kavurması, Börülceli Muğla Pilavı, Lokma, Cevizli Biber Dolması, Zeytinyağlı Bamya, Pazı Sarma, Zeytinyağlı Enginar, Hindiba (Radika), Gerdan Tatlısı, Höşmerim, Şambali Tatlısı

Muğla’ya Gitmek İçin Doğru Zaman

Muğla bölgesine ister tatil yapmak denizin güneşin tadını çıkarmak, ister huzur bulmak için her zaman gidilebilir. Herhangi bir sınır yoktur.