Marmaris Gezilecek Yerler

Marmaris Gezilip Görülecek Yerler

Gerek Türkiye’de gerek dünyada turizm şehri denilince akla gelen yerlerin başında Muğla geliyor. Nitekim Muğla’yı böylesine popüler hale getiren olguların başında birbirinden güzel turizm beldeleri olması gelir. Nitekim o turizm beldelerinden bir tanesi de Marmaris isimli kenttir.

Marmaris'i keşfedin

Marmaris kentine gelenler çok uzun zaman ayırması gerekir. Çünkü şehir gez gez bitecek gibi değildir. Selimiye sessiz ve dingin çok özel bir tatil beldesidir. Üstelik butik çok elegance dünya normlarında turizm işletmeleri bulunur. Bunun yanı sıra gezilip görülecek yerler arasında doğa tutkunları için Sedir Adası vardır. Rhodes, Cleopatra Adası, Adaboğazı kızılada, İçmeler, Turunç vardır. Peki, ama denize nerede girilir diye merak ediyor iseniz o noktada da karşınıza çok sayıda seçenek çıkıyor. Bunlar içinde Marmaris Plajı, İçmeler Plajı, İncekum, Turunç Sahili, Amos Beach, Marmaris Beach, Saranda Koyu ve Kafkas Orhanın Yeri bulunuyor. Hepsi birbirinden güzel ve farklı özellikleri olan denize girme yerleridir. Ayrıca Amos Antik Kenti, Karya Kaya Mezarı, Hydas Antik Kenti, Cnidos Antik Kenti, Marmaris Barlar Caddesi, Sığ Liman, Albatros Marina, Marmaris Marina, Martı Marina ve Yat Klubü, Kapalı Çarşı, muhtelif türden bitpazarları, Marmaris Mısır Çarşısı, Milano berber Marmaris de görülmelidir. Her biri ayrı bir deneyim olarak hafızalarınızda unutulmaz izler bırakacaktır. Kentte çocuklar ve her dem çocuk olanlar için çok özel su parkları mevcuttur.

Marmaris Kentinde Ne Yenir Ne İçilir?

Marmaris kentine gelenler son derece iyi balık yemekleri yiyebilir. Kentin birçok yerinde üst segmentte dünya normlarında turizm işletmesi vardır. Kentte özellikle beğendili ahtapot, kabak çiçeği dolması, deniz ürünleri çorbası, soğan çorbası, özel yapım sıcak otlar, çökerme kebabı, börülce ekşimesi, yumurtalı patlıcan, çıntar kavurması, sura dolması, döş dolması, cızdırma, kaya koruğu salatası, çıtırmak tatlısı mutlaka denenmelidir.

Marmaris Hakkında Diğer Bilinmesi Gerekenler

Marmaris tipik Akdeniz ikliminin olduğu bir yerleşim yeridir. Kent her mevsimde ayrı bir güzeldir. Tarihçesi de son derece eskilere dayanır. Pek çok farklı medeniyet bu kentte hüküm sürmüştür. Kente gelenler mutlaka deniz paraşütünü denemelidir.