Malatya Gezilecek Yerler

Malatya'da Gezilip Görülecek Yerler

Malatya kenti Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli kentlerinden bir tanesidir. Kent aynı zamanda iki tane Cumhurbaşkanı çıkaran bir yerleşim yeridir. Ülkemizde son derece ciddi bir biçimde gelişim gösteren yerlerin başında gelir. Kentin sanayisi de son derece güçlüdür. Bu güzide kente ister iş için, ister eş dost ziyareti için geldiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerler bulunuyor. Biz de bu yazıda bu yerlerden bahsedeceğiz. Şimdi dilerseniz adım adım adım başlayalım.

Levent Vadisi

Levent Vadisi her ne kadar Kapadokya Bölgesi sınırları içinde olan Ihlara Vadisi kadar büyük olmasa da son derece görkemli olan bir yapıya sahip. Üstten cam balkondan vadiyi izlemek insana inanılmaz duygular yaşatıyor.

Turgut Özel Tabiat Parkı

Adını cumhurbaşkanı Turgut Özal’dan alan bu park Pınarbaşı göleti bölgesinde yer alıyor. Tam anlamı ile tabiat parkı olduğu net bir biçimde söylenebilir. Kent merkezine yakın ve huzur veren alanlardan bir tanesi. Yani Turgut Özel Tabiat Parkı da listemizde yer almayı hak ediyor.

Malatya Fotoğraf Müzesi

Malatya Fotoğraf Müzesi kentin Sanat Sokağı isimli bölgesinde yer alıyor. Hazır sırası gelmişken mutlaka Malatya Sanat Sokağının da gezilmesi gerektiğini bu vesile ile iletmiş olalım. İşte bu sokakta yer alan müze tam anlamı ile fotoğraf tutkunlarına hitap ediyor. Fotoğraf tarihi içinde inanılmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Malatya Atatürk Evi

Türkiye’nin birçok yerinde Atatürk evleri yer alıyor ama Malatya Atatürk Evi içlerinde en iyilerinden bir tanesi olup son derece özenli ve titiz olarak dizayn edilmiş, kendisine has bir ruhu olan yer. Mutlaka görülmeli.

İsmet İnönü Heykeli

Sayın ismet İnönü de Malatyalı. Nitekim kentin tam kalbinde valilik binasının önünde muhteşem bir İsmet İnönü heykeli bulunuyor. Gidip görmemek olmaz.

Bakırcılar Çarşısı

Tarihin bir döneminde loncalar tarafından yönetilen Bakırcılar Çarşısı içinde tam anlamı ile yok yok. Ne ararsanız var. Bakırcılar, ayakkabıcılar, demirciler vb. Tüm zanaatkarların olduğu tarihi dokusu ile öne çıkan bu çarşı hem gezip görmek, hem de alışveriş yapmak için en doğru adreslerden bir tanesidir.