Kahramanmaraş Gezilecek Yerler

Kahramanmaraş Tarihi

Akdeniz Bölgesinde her ne kadar denize kıyısı olan kentler öne çıksa da bir de bunun yanı sıra Kurtuluş Savaşı sırasında çok büyük başarılara imza atan kentler bulunuyor. İşte o kentlerden bir tanesi de gösterdiği üstün başarılar ile adı değişen Kahramanmaraş isimli kenttir. Cumhuriyet tarihinde son derece önemli bir yeri vardır. Kent 2012 yılında büyükşehir statüsünü kazanmıştır.

Kahramanmaraş Gezilip Görülecek Yerler

Kahramanmaraş kentine ne amaçla gelinirse gelinsin gezilip görülecek pek çok yer bulunuyor. Bunların en başında son derece özgün bir yer olan, tarihimiz açısından da önemli olan Kahramanmaraş Kalesi yer alıyor. Bunun dışında Maraş Ulu Camii ya da bir diğer ifade ediş biçimi ile Cami-i Kebir, Şems Hatun Camii ( Hatuniye Camii), Eshab-ı Kehf Külliyesi, Malik Ejder (Eşter) Türbesi, Taş Medrese, Germenicia Antik Kenti, Arkeoloji Müzesi, Geleneksel Tarihi Maraş Konakları, Ceyhan Köprüsü- Taş Köprü, Bakırcılar Çarşısı, Taşhan, Döngel Şelalesi, Zeytun Kaplıcaları ve tüm bunların dışında Kahramanmaraş Dondurma Festivali ( yaz aylarında yapılıyor)

Kahramanmaraş Kentinde Ne Yenilir Ne İçilir?

Kahramanmaraş denilince ilk akla gelen olguların başında meşhur sünen Maraş dondurması geliyor ve kenti sadece bu lezzet ile sınırlamak mümkün değildir. Kente özgü acı biberi de ayrı bir yere koymak gerekir. Çeltik de bölgeye özgü bir diğer baharattır. Yemek olarak bakıldığında ise Maraş Böreği, Ekşili Aya Sulusu, İçli Köfte, Eliböğründe Yemeği, Beşibiryerde Yemeği, Ekşili Maraş Kebabı, Mumbar Dolması, Sömelek Köfte, Çullama ve Tırşık Çorbası vardır. Bunları otantik yerlerde yemek kolayca mümkündür.

Kahramanmaraş Hakkında Diğer Bilgiler

Kahramanmaraş karasallaşmış olan Akdeniz iklimine sahiptir. Buna istinaden özellikle kente gitmek isteyenler için bahar ayları idealdir. Nur Dağı ve Ahır Dağı gibi önemli yüksek alanların olduğu doğal güzellikleri de öne çıkan bir yerdir. Tüm bunlara istinaden de mutlaka görülmesi gereken kentlerimizden bir tanesidir. Kente gelenler giderken anısı kalsın diyerek kendilerine ve sevdiklerine tahta oyma eşya alabilirler. Çarık ve bölgeye özgü doğal zeytin de alınabilecek olan diğer hediyelikler arasında yer alır.