Kadıköy Gezilecek Yerler

Kadıköy’de Gezilebilecek En Güzel Yerler

İstanbul Anadolu Yakasında bulunan Kadıköy semtinin gezilip görülecek yerlerinin listesi.

Haydarpaşa Garı

1908 yılında inşa edilmiş olan Haydarpaşa Garı, Kadıköy denilince akla gelen en sembolik yerlerden birisidir. Yıllar geçtikçe zarar görse de günümüze kadar gelen bir yapıdır.

Kadıköy Çarşı

Kadıköy’de birçok türden dükkânın bir arada olduğu yerlerden birisidir. Dükkânlardan birinde balık yiyebilir veya bir aktardan kuşburnu alabilirsiniz.

Fenerbahçe Feneri

Osmanlı zamanında yapılan ilk fener olma özelliğini taşıyan Fenerbahçe Feneri, Kanuni döneminde yapılmıştır. Feneri görmek için Fenerbahçe Burnuna gitmeniz gerekmektedir.

Kadıköy’ün Boğası

Neredeyse Kadıköy’e giden herkesin önünde bir fotoğrafının olduğu Kadıköy’ün Boğası, Fransızlar tarafından yapılmıştır. Önce Almanya daha sonrasında da İstanbul’a getirilmiştir. Bu boğa heykeli 1974 yılından günümüze kadar birçok kişinin buluşma yeri olarak asaletini korumaktadır.

Kazım Karabekir Paşa Müzesi

1800’lü yıllarda inşa edilmiş ve bir dönemde de Kazım Karabekir’in kaldığı binada 2005 yılında açılmıştır. Kazım Karabekir’e ait yaklaşık 3500 eşya sergilenmektedir.

Bahariye Caddesi

Modaya doğru giden Bahariye Caddesi, fotoğraflarda tramvaylı olarak görülür. Araç trafiğine kapalı olup birçok restoran ve kafeyi barındırması işlek olmasının başlıca nedenlerindendir.

Süreyya Opera Binası

Süreyya İlmen Paşa tarafından yaptırılan Süreyya Opera Binası 1927 yılından bu yana korunmuştur. 2005 yılında belediye tarafından aslına uygun davranarak restore edilmiştir.

Barış Manço Evi

Moda’da bulunan ve Barış Manço’nun bir dönem oturduğu ev şu anda müze olarak hizmet vermektedir. Barış Manço’nun birçok eşyası gelenlere sergilenmektedir.

Akmar Pasajı

Kadıköy’deki belirgin yerlerden birisi de Akmar Pasajı’dır. Pasajın içinde birçok dükkân ve buralarda da kitap ve plak gibi eşyalar bulabilirsiniz.

Moda Parkı

İçinde çay bahçelerinin olduğu moda parkı bir şeyler içmek ve temiz hava almak için gidilen yerlerden biri olan Moda Parkı manzarası ile de birçok kişiyi kendine hayran bırakmaktadır.

Moda İskelesi

Tarihi Moda İskelesi olarak da bilinen Moda İskelesi, günümüzde kafe olarak hizmet vermektedir. Bu iskele 1917 yılında yapılmış ve 1937 yılındaki fırtınalarda büyük zararlar görmüştür. 2000 yılında tekrardan restore edilerek Kadıköy’e kazandırılmıştır.

Oyuncak Müzesi

Göztepe’de bulunan Oyuncak Müzesi, sanatçı Sunay Akın’a ait olan köşkte ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Sanatçının pek çok farklı yerden topladığı oyuncaklardan oluşan bu müzeye çocuklar kadar yetişkin bireyler de ilgi göstermektedir.

Barlar Sokağı

Asıl adı Kadife olan bu sokak içinde barındırdığı birçok bar sebebiyle bu ismi almıştır. Sokağa girdiğinizde duyabileceğiniz şarkı sesleri ile mekanlarda canlı müziğin olduğunu anlayabilirsiniz.