İzmir Görülecek Yerler

İzmir Gidilecek Yerler

Kalbim Ege’de kaldı diyenlerin kenti olan İzmir birçok insan için çok farklı anlamlar ifade eder. Yine kimi bireylere göre Ankara şehri ile İstanbul kentinin en güzel yönlerini bünyesinde toplayan bir kenttir. İzmir Ege Denizine kıyısı olan ve gelenlerin bir daha ayrılmak istemediği bir yerleşim yeridir. Biz de bu yazıda özellikle İzmir kentine ilk defa gelecek olan kişiler için mutlaka görülmesi gereken yerler hakkında bilgi vereceğiz. Şimdi dilerseniz hemen bu bilgileri vermeye başlayalım

Seferihisar Sığacık

İzmir denilince kent ile özdeşleşen yerlerin başında Seferihisar da gelir. Bunun en önemli nedeni ise Seferihisar’ın ülkemizin ilk citta slow yani yavaş şehir olmasıdır. Bunun yanı sıra Seferihisar’ın bir mahallesi olan Sığacık kale içi ile bambaşka bir görüntüye sahiptir. Kalenin içinde yürümek kısa molalar verip, bir şeyler içmek, yöresel özgün mağazalardan alışveriş yapmak inanılmaz bir deneyimdir.

Kordon Boyu

İzmir kentine gelindiğinde mutlaka o Kordon Boyu olan bölgeye gidilmesi ister gece ister gündüz mutlaka denize paralel yürüyüşler yapılması gerekir. Kordon boyunda birbirinden güzel mekanlarda denize karşı bir kahve içmenin tadı ise bir başkadır.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

Ne kadar süre ile bu kente gidilmiş olursa olsun tarihi Kemeraltı çarşısı görülmeden dönülmemelidir. Tam anlamı ile tarih kokan bir yer olup ister kendinize, ister sevdiklerinize başka yerlerde bulamayacağınız şeyler bulabilir, çarşı esnafı ile güzel sohbetler yapabilirsiniz. Tarih kokan bir mekanda olmanın keyfinin bir başka olduğunu bu deneyimi yaşadığınızda anlayacaksınız.

İzmir Saat Kulesi

Eski Yeşilcam filmlerinin unutulmaz ikonik yeri İzmir Saat Kulesi günümüzde hala İzmir sakinlerinin buluşma adresleri arasında yer alır. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en güzel ve büyük saat kulelerinden bir tanesidir. Önünde fotoğraf çektirmek ise işin doğasında vardır.

Tarihi Asansör

Yine İzmir kenti ile özdeşleşen Tarihi Asansör daha önce gidenlerin bildiği gibi iki mahalleyi de birbirine bağlar. Asansör ile yukarı çıkınca muhteşem manzarayı izlemenin güzelliği bir tam anlamı ile bir başkadır. Asansör son derece karakteristik bir tasarıma sahiptir.