İzmir Gezilecek Yerler

İzmir’de Gezilecek Yerler

Birçok ünlü unsuruyla ayırt edilen İzmir’de gezilecek yerler farklı kategorilerde değerlendirilir. Tarihi ve kültürel anlamda hem Ege hem de bölge için önemi büyüktür. Geçmişten gelen antik tarihi uygarlıkların etkisi burada öne çıkar. Ayrıca cami, kilise, müzeler açısından da zengin olan şehirler arasındadır. Kıyı kesimlerinde ise tatil beldeleriyle adından söz ettiren Ege kentinde çok sayıda doğal güzelliklerde mevcuttur. İnsan eli değmemiş bu yerleri de gezebilir, harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Gazi Kadınlar Sokağı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir’in havasını alma açısından mühimdir. Müzikli eğlenceli gece hayatlarının yaşandığı buralarda sokak lezzetlerinin tadına da bakılabilir. Osmanlı’dan kalma Kemeraltı Çarşısı ise tam anlamıyla egzotik yapısıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlar.

Kordon Keyfi

Rahatlıkla turizm kenti olarak tanımlayabileceğimiz İzmir’de gezilecek yerler oldukça geniş kapsamlıdır. Günübirlik gelinmesi durumunda bile ilk adres Kordon olur. Harika bir deniz mavisi içinde kaybolmak isteyenler için en ideal bölgedir. Vapur ve martıların seslerinin birbirine karıştığı bu tarihi yerde kültürel mimariye sahip binaları görmek de mümkündür. Bisiklet kiralayarak sahil boyunca gezi yapılabilir.

Konak Gezisi

Halihazırda İzmir’de gezilecek yerler arasında Konak Meydanı önemli yer tutar. Simge bir yer olmasının yanı sıra Saat Kulesi önünde fotoğraf çekilebilir. Konak Yalı Cami de tüm ihtişamıyla buradadır. Ayrıca Hükümet Konağı da yine tarih severler açısından önemli bir başka gezilecek yerdir. Konak denilince hemen İzmir Tarihi Asansör gezilmemesi çok da mümkün değildir. 18.yüzyıl ürünü olan bu asansörün inşasını Yahudi bir iş insanı gerçekleştirmiştir. Mithat Paşa Caddesi ile Rıfat Paşa Caddesi arasında kuruludur. İlk dönemlerde paralı bir şekilde hizmet verilirken şimdilerde kullanımı ücretsizdir. 58 metrelik yüksekliğiyle ihtişamlı duran İzmir Tarihi Asansör mimaride Osmanlı izlerini de bulundurur.

Dario Moreno Sokağı

Tarihi asansörün yanında bulunan Dario Moreno Sokağı, Konak için anlamı büyük yerlerdendir. Çünkü Rumlara ait olan bu bölgede eski yapılı köşkler yer alır. Ayırt edici kültürel farklarla konakların nasıl şekil aldığı da görülür. Tarihi dokunun kaybolmadığı bu sokak boyunca çok sayıda yapı sizleri karşılar.

İzmir Saat Kulesi

Şüphesiz ki İzmir’de gezilecek yerler listesinde Saat Kulesi olmazsa olmazlardandır. İzmir tanıtımlarında çokça kullanılır ve kartpostal olarak bile kendisine yer bulur. 25 metre yüksekliğine sahip olan Saat Kulesi’nin yapımı dönemin Sadrazamı olan Mehmet Sait Paşa’nın emriyle başar. Abdülhamit Han için gerçekleştirilir ve ona ithaf olunur. Palmiye ağaçlarının süslediği kulede dört çeşme mevcuttur. Oldukça titiz bir işçilik gerektiren taş kesimler vardır. Şık görünüm sunmasının ötesinde ayırt edici ışıklandırması da ilgi çekicidir.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

Halihazırda Ege Üniversitesi içerisindeki Botanik Park doğal güzelliklerin görülmesi adına önemlidir. Bununla beraber Çiğli’deki doğal park da İzmir’de gezilecek yerler denilince listeye girer. 425 bin metrekarelik bir alana sahip bu yaşam parkı, Avrupa’nın da en büyüğü olma özelliği taşır. Çok sayıda hayvan türleri bulunurken harika bir deneyim sunar. Otobüslerle gidilerek aslan ve filler başta olmak üzere çeşitli hayvan türlerinin yaşamlarını görebilmek söz konusudur.

Sasalı Kent Ormanı

Yeşil alan ve piknik tutkunları için Sasalı Kent Ormanı 1800 dönümlük arazisiyle hizmet sunar. Kaliteli bir tesis arayanlar için ideal olurken yürüme ve bisiklet parkurları da vardır. Söğüt ve Çam ağaçları altında harika bir doğa deneyimi yaşatır. Zengin ekolojik yapısıyla doğal güzellik görmek isteyenler için Kent Ormanı en iyi seçenektir.

Kültürpark Gezisi

Kuş gözlem evlerinin bulunduğu ve spor faaliyetlerinin son derece iyi bir seviyede düzenlendiği Kültürpark bir başka doğal alan bölgesidir. Çocuklara yönelik de birçok hizmet bölümü bulunurken İzmir’de gezilecek yerler denilince burası da kullanışlıdır.

İzmir Fuar Merkezi

Belki de uluslararası değere sahip olan mekanların başında gelen İzmir Fuar Merkezi de görülmeye değerdir. Global etkinlik ve organizasyonların yapıldığı bu alan içerisinde kültürel aktiviteler olur. Konak Basmane bölgesinden yürüyerek ulaşmak mümkündür. Hem otobüs hem de trenle ulaşım söz konusu olurken lunaparkta mevcuttur. Yürüme parkurları ve radyo müzesi de İzmir’de gezilecek yer var mı sorusu için yanıttır.

Key Museum Otomobil Müzesi

Çok sayıda tarihi müzeye ev sahipliği yapan İzmir’de en ilgi çeken otomobil müzesidir. 7 bin metrekare alanda 130 otomobil ve 40 motosiklet sergilenirken eski araçlara ilgisi olanlar için cennettir. Türkiye’nin ilk otomobil müzesi olma unvanını da taşır.

İzmir’de Gezilecek Müzeler

Dünyanın en iyi çocuk müzelerinden olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi de İzmir’dedir. Seramik ustası tarafından bizzat üzerinde çalışılmış ve ortaya çeşitli eserler konulmuştur. Geçmişten gelen oyuncaklarla birlikte kültürel değişimi de görmek mümkündür.

Ücretsiz bir şekilde ziyaretçilere açık olan Atatürk Müzesi de yine İzmir’de tarihi meraklı kişiler için cevherdir. Atatürk’ün bizzat kaldığı konakta yer alan müzede çeşitli hatıralar sergilenir.

Efes Anti Kenti

İzmir’in geçmişten gelen miraslarından olan Efes Antik Kenti, milyonlarca yerli ve yabancı turisti beraberinde getirir. Selçuk-Bergama bölgesinde çok sayıda antik eser olduğu bilinmektedir. Efes’in ayırt edici olmasının nedeni ise Hz. Meryem’in burada yaşamış olmasıdır. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan 8 bin yıllık bu bölge görülmeye değerdir.

Bozdağ Kayak Merkezi

Her ne kadar havası sıcak olan İzmir’de Bozdağ Kayak Merkezi’nde karın keyfini çıkarmak da mümkündür. Kış turizmi açısından bu bölgenin önemi büyüktür. Modern pistlere sahip olan merkezde kar kalınlığı üç metreyi aşar. Ödemiş’e yalnızca 28 kilometre uzaklıkta bu merkezde İzmir’de gezilecek yerler arasında farklılığıyla öne çıkıyor.

İzmir’de Gezilecek Tatil Yerleri

Yaz sezonu özelinde ise ilk adres Çeşme Alaçatı olurken eşsiz plajlara sahiptir. Ilıca Plajı da yine görülmeye değer güzellikleriyle caziptir. İzmir’e 116 km olan Dikili ise bir tatil beldesi kıvamıyla turistleri ağırlar. Deniz turizmi açısından da çeşitli etkinlikler yapılabilecek kentte eşsiz doğa manzaraları görmek mümkündür.