İstanbul Yakın Tatil Yerleri

İstanbul Yakınlardaki Tatil Yerleri

İstanbul’da yaşayıp işleri yoğun olanlar için Antalya, Muğla gibi tatil yerleri sıkıntı doğurabiliyor. Bunun için İstanbul yakınlarında bulunan tatil yerlerini tercih ediyorlar. Bu yazıda işleri yoğun olanlar için İstanbul çevresindeki tatil yerleri yazıyor…

Sapanca

Sakarya’da yer alan Sapanca’yı bir yıl içerisinde fazlaca yerli ve yabancı ziyaret ediyor. Konforu ve doğayı sevenler için en güzel yerlerden birisidir. Temiz havasıyla tatilinizi geçirebileceğiniz bir yerdir. Sapanca’ya geldiğinizde Sapanca Gölü’nü de ziyaret edebilirsiniz.

Ağva

İstanbul’a yaklaşık 1 saatlik mesafede yer alan Ağva kumsalı ve yeşil doğasıyla gidenleri kendisine hayran bırakıyor. Ağva’da bulunan Kilim Koyu ve Saklı Göl gidenlerin en çok beğendiği yerlerdendir. Bir gün içinde denize girip pikniğinizi yapıp evinize dönebilirsiniz.

Kilyos

İstanbul’un Karadeniz’e olan kıyısında bulunan Kilyos, şehir merkezine yakın olmasıyla birlikte kısa tatiller yapmak için en uygun yerlerden birisidir. Buraya gelmişken Kilyos Kalesine de uğrayabilirsiniz.

Polonezköy

İstanbul’un 25 km uzağında bulunan Polonezköy, her mevsimde ziyaretçilerini ağırlıyor. Bazen 1-2 günlük tatil bazen de sabah kahvaltısı için uğranan bir yerdir. Çoğunlukla okul gezilerinin en sevilen yerlerindendir.

Kerpe

Kocaeli ilinde bulunan Kerpe, bir liman kasabasıdır. İstanbul’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta olan Kerpe Denizi, Karadeniz’de olmasına rağmen durgun bir denizdir. Kerpe’de ki kamp alanlarında konaklayabilir ya da otellerde kalabilirsiniz.

Şarköy

Tekirdağ’da bulunan Şarköy, İstanbul’a yaklaşık 200 km mesafededir. Yazlıkçıların yaz aylarında uğrak yerlerinden birisidir. Burada denize girebilir ve gelmişken Uçmakdere ve Hoşköy’ü de ziyaret edebilirsiniz.

Kumbağ

Tekirdağ’da bulunan Kumbağ, İstanbul’a yakın olarak tercih edilen tatil yerleri arasında favorilerdendir. Denizin tadını çıkarırken bir yandan da doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Buradayken otel ve pansiyonlarda kalabilir ve gelmişken Rumlardan kalan eski şarap evini ziyaret edebilirsiniz.

Kıyıköy

İki ırmak arasında bulunan Kıyıköy, İstanbul’a yaklaşık 150 km uzaklıktadır. Kamp yapıp biraz temiz hava almak için gelebileceğiniz yerlerden birisi olan Kıyıköy yöresel yemekleriyle de gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Yalıköy

Çatalca’ya bağlı olan Yalıköy 12 km uzunluğundan bir sahile sahiptir. Ayrıca ormanlarıyla da gelenleri büyülüyor. Köylerdeki suların klor seviyesinin 0 olması su almanız için büyük bir neden! Turizm olarak fazla gelişmemiş olması dinlendirici bir tatil yapmanızı sağlayacaktır.