İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

İstanbul’a Yakın Kamp Tatili Fırsatları

Bu yıl pandemi dolayısıyla bir çoğumuz tatil yapamadık. Yaz döneminin sonuna yaklaşmış olmamız, okulların açılmasına çok az kalması derken hepimiz bol bol dinleneceğimiz ve doyasıya eğleneceğimiz kısa tatillerin arayışına girdik. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayanlar için hafta sonu kaçamakları adeta bir cennet. Şehrin karmaşasından kaçmak biraz eğlenmek biraz dinlenmek için bir hafta sonu ayırmak hepimizin imkânı olan bir durum. Bu hafta sonu ister arkadaşlarınızla ister aileniz isterseniz de sevgilinize kısaca en sevdiklerinizle minik bir kaçamak yapın. Belki doğayla iç içe olup kafa dinler belki de sabaha kadar buz gibi sularda yüzersiniz tercih sizin. Ama emin olun bu kısa tatil hepinize iyi gelecek.

Doğayla İç İçe Bir Kamp Tatili

Hafta sonları 2-3 günlüğüne gidilecek en güzel yer yemyeşil ormanlar. İstanbul ve çevresinde onlarca kamp alanı mevcut. Gitmek istediğiniz yere göre ister bir göl kenarı isterseniz de ormanın içinde bir kamp alanı bulmanız mümkün. Sapanca’dan Polenezköy’e Kilyos’tan Kocaeli’ne İstanbul çevresindeki kamp alanlarında yok yok. Sevdiklerinizi yanınıza alıp 2 günlüğüne kampa kaçabilmeniz için sizlere İstanbul’un içinde ve İstanbul’a yakın illerdeki en güzel kamp alanlarını derledik. Çadırlarınızı bagaja atmadan önce size en uygun kamp yerini seçin.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı: 7’den 70’e giden herkesi kendine aşık eden Ormanya birçok listede olduğu bizimkinin de başını çekiyor. Ormanya Kocaeli il sınırları içerisinde bulunan tam 4 bin dönüm arazi üzerine kurulmuş, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı. Parkı içerisinde Doğa okulundan Olta Balıkçılğı alanlarına, kamp ve piknik yerlerinden hayvanat bahçesine kadar yok yok. İçerisi Hobbit evleri ile burası çocuklarınızla gitmek için harika bir yer. Üstelik size sıradan bir kamp tatilinden çok fazla şey sunuyor. Alanı gezmek, hayvanat bahçesini ziyaret etmek, Hobbit evleri ile fotoğraf çekinmek, yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezini incelemek derken bisiklet parkurlarını kullanmaya zaman bile bulamayacaksınız.

Ormanya Doğal Yaşam Merkezi’ne Giderken Neye İhtiyacım Olur?
Kampa giderken bir ihtiyaç listesi oluşturmak çok önemli. Gideceğiniz kamp yerini önceden araştırmalı ve neye ihtiyacınız olup olmadığını bilmelisiniz. Eksik malzeme götürmek kadar boşu boşuna malzeme taşımak da bir problemdir sonuçta.

Ormanya sizin ve sevdiklerinizin ihtiyacı olabilecek neredeyse her şeyi düşünmüş bir konumda. Birçok kamp alanında problem olan tuvalet ve duş Ormanya’da kalanlar için bir problem değil. Burası ziyaretçilerine kadın- erkek ayrı duş ve tuvalet imkânı sunuyor. Bunun dışında kampın en büyük problemi olan yeme içme için ise ir restoran mevcut. Restoran hayvanat bahçesinin karşısnda bulunuyor ve yaz dönemi hep açık.

Kamp alanının içerisinde elektrik ve ortak temizlik alanları mevcut. Ayrıca Ormanya’da mangal ateşi yakmak kesinlikle yasak. Bu sebeple yanınıza bir tüp almanızı öneririz böylece ihtiyaçlarınızı bununla kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Kıyıköy Salaş Camping: Salaş Kamping Kırklareli’nin en güzel kamp alanı. Konumu itibariyle de İstanbul’a oldukça yakın. Bu kamp alanı yeşille mavinin buluştuğu en güzel noktalardan birinde Karadeniz’i seyreden eşsiz manzaralı bir tepe üzerine kurulu. Trakya’nın en sık tercih edilen kamp yeri olan Salaş Camping’de giriş ücreti ise kişi başı 40 TL olarak belirlenmiş durumda. İçindeki harika gölü, eşsiz manzarası ce yemyeşil doğasıyla burası kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.

Salaş Camping’de Ne Var?
Salaş Camping A’dan Z’ye ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarını detaylıca düşünmüş bir tesis. Kamp alanın içerisinde kadın- erkek ayrı duş ve tuvalet alanları mevcut. Kolaylıkla yiyecek ve içecek ihtiyacınız karşılayabilmeniz içi ise her şey düşünülmüş. Ortak mutfak alanında dışarıdan getirdiğiniz yiyecekleri saklayabilir, bulaşık istasyonunda bulaşıklarınızı temizleyebilir veya kamp alanın kafelerinden faydalanabilirsiniz. Kafe diyip geçmemek lazım kahvaltı sofralarından taze balığa bu kafelerde yok yok. Üstelik burada alkol satışı da mevcut.

Bu kamp alanında yiyecek ihtiyacınızı karşılamak için kafeleri tercih edebilir veya kendiniz dışarıdan getirebilirsiniz. Ayrıca kampın içerisinde mangal yapılabiliyor. Kendi etini pişirmek gibisi yok. Üstelik etlerin başına bir şey gelmemesi için mutfaktaki buzdolaplarını da kullanabilirsiniz. Salaş Camping mangalını unutanları da düşünmüş, böylece aç kalmıyor ve içeride mangal kiralayabiliyorsunuz. Bizim farklı ihtiyaçlarımız var diyenler için de merkezdeki maketler kamp alanına sadece 10 dk uzaklıkta.

Seferoğulları Camping: Sırada yaz kış demeden İstanbul’un en çok tercih edilen kamp alanlarından biri olan Seferoğulları var. Bu kamp alanı Ağva’da bulunuyor ve İstanbul’a1.5 saat uzaklıkta. 10 dönümlük geniş bir arazi içerisine kurulmuş alanda yok yok. Yaz sevenlere plaj yeşil sevenlere orman... Sıcacık bir ailenin işlettiği bu alana girişler kişi başı 60 TL olarak belirlenmiş durumda. İçerisinde hem yeşili hem de maviyi bolca barındıran Seferoğulları Camping tam da başını dinlemek isteyenlere göre. Burası oldukça sakin ve huzur dolu bir kamp alanı.

Seferoğulları Camping Bize Ne Sunuyor?
Öncelikle diğer kamp alanlarında olduğu gibi Seferoğulları’nda da kadın erkek ayrı duş ve tuvalet imkanları mevcut. Ayrıca duş için sıcak suyun olduğunu ve buranın kış aylarında da tercih edildiğini bilmenizde fayda var. Kamp alanı içerisinde ortak bir mutfak alanı bulunuyor. Burada bulaşıklarınızı yıkayabilir veya buzdolaplarını kullanabilirsiniz. Yemekle uğraşmak istemeyenler için ise kamp alanın kafeteryasında köfteden kahvaltı tabağına kadar birçok çeşit yiyecek ve içecek bulunuyor. Dilerseniz kamp alanı dışında Ağva merkezde de yüzlerce restoran var. Ağva’nın merkezi ise kamp alanına sadece 20 dk yürüme mesafesinde. Aynı şekilde marketler de buradaki merkezde bulunuyor. Tercih sizin.

Seferoğulları Camping size sunduğu kamp alanın dışında bir de plajı mevcut. Burada İstanbul’dan uzaklara kaçmanıza gerek kalmadan masmavi denizin tadını çıkarabiliyorsunuz. Bir kamp alanına göre oldukça büyük olan bu sahil şeridinin tadını çıkarın. İstanbul’da böylesini bulamayacaksınız.