Hatay Gezilecek Yerler

Hatay Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Akdeniz’in en güney kısmında konumlanan Hatay, ülkemizin en eski kentlerinden biridir. Seneler boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sadece tarihi ile değil, aynı zamanda doğal ve kültürel özellikleriyle de bir adım öne çıkar. Özellikle de Hatay’ın mutfak kültürü dünya çapında meşhurdur. Bu şehri gezip görmek, mutfağını keşfetmek, harika deneyimler elde etmenize olanak tanır. Ortalama iki ila üç günde Hatay’ı gezip görebilirsiniz. Bu yazımızda ise Hatay gezilecek yerler listelendi.

Musa Ağacı

Hatay’da en çok ziyaretçi çeken yerlerden biridir. Geçmişi oldukça köklüdür. Üç bin senedir hayatta olduğu tahmin edilen ağa., Hıdırbey Köyü içinde yer alır. Turizme önemli katkıları bulunmaktadır. Hatay’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

Eski Antakya Evleri

Hatay gezilecek yerler söz konusu olduğunda bir adım öne çıkar. Habib-i Neccar Dağı ve Asi Nehri arasında yer alan bir bölgededir. Bu evlerin ortalama 350’dir. Burası eski Antakya Evleri şeklinde isimlendirilmektedir. Dar sokaklarda tüm evler birbiri ardında inşa edilmiştir. Sokaklarda avlu duvarlar arkasına gizlenen özel bir dünyadır.

İskenderun Körfezi

Adana ve Hatay şehirlerinin arasında yer alan en doğu noktadır. Deniz ve kara ulaşımlarının iyi düzeyde geliştiği bu körfez, aynı zamanda ticaret açısından da önemli bir yere sahiptir. Adını ise İskenderun ilçesinden almaktadır. Ülkemizin Akdeniz kıyısındaki en büyük üçüncü limanıdır. Geçmiş zamanlarda Ortadoğu’da yaşanılan bunalımlar nedeni ile Beyrut eski önemini yitirirken, İskenderun Körfezi ise epeyce değer kazanmıştır. Buraya uğradığınızda tekne turlarına dahil olabilirsiniz.

Affan Kahvesi

Çarşıya yakın bir yerde bulunan Affan Mahallesi’ndedir. Hatay gezilecek yerler arasında öne çıkar. Fotoğraf çekmekten hoşlananlar için ideal bir noktadır. Tarihi bir binanın giriş bölümünde yer alan kahve, kentin yöresel lezzetleri arasında bulunan haytalı ile de dikkat çeker.

Erzin Başlamış Kaplıcaları

Erzin ilçesinde yer alır. Yaz mevsiminde kentteki turizmi bir hayli hareketlendirir. İlçe merkezine üç kilometre uzaklıktadır. Bu kaplıcalar, sindirim sistemi, metabolizma ve idrar yolu hastalıklarına iyi geldiği için çoğu insanın favorisidir. Kaplıcaların yakınında moteller de bulunmaktadır.

Antakya Mozaik Müzesi

Hatay gezilecek yerler arasındadır. Mitolojinin izlerini taşıyan bir müzedir. İhtişamı ile göz doldurur. Müzede çok sayıda mozaik eser sergilenmektedir. Dünyanın en zengin ikinci mozaik müzesi olarak lanse edilmektedir. 1932 senesinde gerçekleşen kazılar sonucunda bazı eserler bulunmuş ve bu eserler de Antakya Mozaik Müzesi içinde sergilenmektedir. Müze gezmeyi sevenlerin kesinlikle uğraması önerilen bir yer.

İskenderun Deniz Müzesi

Çanakkale ve İstanbul’dan sonra ülkemizin üçüncü deniz müzesi niteliğini taşımaktadır. 1930’da malikane olarak yapılan bina, 1942 senesinde karargâh binasına dönüştürülmüştür. Ardından 2008 senesinde müze haline çevrilmiştir.

Samandağ Sahili

Yerel halkın favori destinasyonlarından biridir. Hatay’da deniz keyfi yaşamak istiyorsanız; uygun bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.