Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tarihi Antik dönemlerde uzanan Giresun, mavi ve yeşilin bin bir tonunu içerdiği doğasıyla da eşsiz bir görünüm vadeder. Doğu Karadeniz bölümünde konumlanır. Tarihte çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi bakımdan da önemli bir şehirdir. Özellikle de fındık yetiştiriciliğiyle dikkat çeker. Bu özel kenti ortalama olarak 3-4 günde gezebilirsiniz. Yazımızda ise Giresun gezilecek yerler sıralandı.

Giresun Plajları

Kentin batı ve doğu sahil kıyılarına uzanan plajlar, Karadeniz’in havasını ve denizini deneyimlemek isteyenler için biçilmiş kaftan. Burada Jandarma Plajı, Belediye Plajı, Tirebolu Plajı, Emniyet Plajı, Tabya Plajı, Giresun Plajı, Arif Kumaş Plajı gibi çok sayıda plaj yer almaktadır. Tüm bunlar kentin en fazla tercih edilen yazlık mekanları arasındadır. Yaz mevsiminin tadını en iyi şekilde çıkarmak için bu plajlara uğrayabilirsiniz.

Kümbet Yaylası

Giresun gezilecek yerler listesinde öne çıkan bir yayla. Rönesans tablosu gibi bir görünüm vadeden yayla, kentin merkezine ortalama olarak altmış kilometre uzaklıkta yer alır. Her sene düzenlenen yaz şenlikleri ile binlerce kişiyi ağırlar. Bu şenliklerde gerçekleştirilen açık artırma ile kazanan birey yaylanın ağası olur.

Bektaş Yaylası

Şehir merkezine yaklaşık olarak elli altı kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyebiliriz. Burada telefon, su ve elektrik gibi olanaklar mevcut. Yaylada konaklamak isteyenler için ayrıca bir otel de var. Burayı farklı kılan bir diğer özellik ise kayak sporuna ev sahipliği yapmasıdır. Kış aylarında kar yağışı alan yayla, kayak yapmaya imkân tanımaktadır.

Kuzalan Şelalesi

Giresun gezilecek yerler arasında öne çıkan bir destinasyon olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Merkeze ortalama kırk beş kilometre uzaklıktadır. Burada altmış farklı canlıya ait yüz otuz civarı bitki türü vardır. Tabiat parkı bulunan bu doğal güzellik, doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin beklentilerini optimal düzeyde karşılamayı başarır. Şelalenin çevresinde kamp kurabilir, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir ya da piknik etkinliği yapabilirsiniz. Her yaştan bireye uygun bir yerdir.

Mavi Göl

Şehrin Dereli ilçesinde yer alır. Karadeniz’de dere biçiminde akan tek göldür diyebiliriz. Hem yerel halkın hem de turistlerin ilgi odağı konumundadır. Gölün akarken oluşturduğu renk geçişleri ise görülmeye değer.

Sağrak Gölü

Dereli ilçe sınırlarındadır. Bir krater gölüdür. Eşsiz bir manzaraya sahiptir. Gölün etrafında çok sayıda hayvan vardır. Bunlar arasında şahin, kartal, kurt, ayı ve tilki de yer alır. Doğa aktiviteleri yapmak için elverişli bir alan. İnsanların kaçış noktası olduğunu da belirtmeliyiz. Doğayla baş başa kalmak için çok uygun yer.

Taşbaşı Parkı

Giresun gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir park. Çok eski dönemlerde inşa edilmiştir. Tarihi dokusuna ek olarak görünümü ile de eşsiz bir deneyim sunar. İnsanların dinlenme ve eğlenceli zamanlar geçirme isteğini karşılayan parktır. Etrafında birçok bitki ve ağaç da yer alır.