Gaziantep Gezilecek Yerler

Gaziantep Görülmesi Gereken Yerler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde konumlanan kent, ülkemizin en kalabalık dokuzuncu şehri olarak öne çıkmaktadır. Tarihi güzelliklerine ek olarak aynı zamanda doğal güzellikleriyle de dikkat çekmeyi başarır. Nitekim Gaziantep, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumundadır. Bu yazımızda Gaziantep gezilecek yerler sizler için sıralandı.

Gaziantep Kalesi

Ortalama 25 metre yükseklikte bir kaledir. Herkesin dikkati çeken yapılardandır. Kalenin hangi tarihte ve kim tarafından yaptırıldığı tam anlamı ile bilinmez. Yine de yaklaşık olarak altı bin senelik geçmişinin olduğu söylenmektedir. Kalede Osmanlı zamanına ait olan hamam ve bir cami vardır.

Tarihi Antep Evleri

Gaziantep gezilecek yerler listesine öne çıkan alanlardan biridir. Burada 1500’lü senelerden kalma tarihi taş evler dikkat çeker. Bu tarihi evlerin bir bölümü restore edilmiştir. Bu sayede kafe ve restorana dönüştürülmüştür. Yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı yerlerdendir. Tarihi dokusu kesinlikle bozulmayan Tarihi Antep Evleri, aynı zamanda eşsiz fotoğraf kareleri yakalamanıza da izin verir.

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

1909 senesinde bir tüccar tarafından inşa ettirilmiştir. 2009 senesinde de belediye tarafından müze haline dönüştürülmüştür. Bu müze, kentin kültürünü ve tarihini en iyi şekilde yansıtır. Müzede ayrıca birçok farklı eser bulunmaktadır. Şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini en iyi şekilde anlamak için gidilmesi gereken bir müze olarak lanse edilir.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep Kalesi’nin güney kısmında yer alır. 1904 senesinde yapılmıştır. Ülkemizin ilk turizm bakanlarından Ali İhsan Göğüş’ün dünyaya gelmiş olduğu konaktır. Belediye tarafından restore edilmiş olan konak, 2008 senesinde müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kente gelen ziyaretçilerin ilgisini çeken bir müzedir.

Rumkale

Gaziantep gezilecek yerler arasında en popüler olanlardan biridir. Bir yarımada üzerinde konumlanır. Yüksek kayalarla örtülüdür. Tarihi bir kale olarak dikkat çeker. Antik dönemlerden günümüze kadar varlığını korumuştur.

Naib Hamamı

Evliya Çelebi’nin eserinde de geçen bir hamamdır. Gaziantep Kalesi’nin aşağı bölümünde yer alır. 1640 senesinde yaptırılmıştır. Her gün açıktır. Hamam, sauna, cilt bakımı ve masaj gibi imkanlar vadeder. Burada aynı zamanda jimnastik salonu ve vitamin bar da bulunur.

Gaziantep Botanik Bahçesi

Kentin ilk botanik bahçesidir. 2009 senesinde eğitim merkezi amacı ile kurulmuştur. Öğrenciler başta olmak üzere her kesimden insanın dikkatini çeker. Botanik bahçesi, ziyaretçilerine dünyanın ve ülkemizin bitki örtüsünü tanıtır.

Dülükbaba Mesire Alanı

Gaziantep gezilecek yerler arasındadır. Kent merkezine sekiz kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir ulaşım sorunu yaşamadan bu mesire alanına ulaşabilirsiniz. Burada kamp kurabilir, yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve doğayı en iyi şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Kavaklık Parkı

Şüphesiz ki, şehrin öne çıkan parklarından biridir. Her yaştan insana hitap eder. Özellikle de çocuklu ailelerin sık uğradığı doğal mekanlardan biridir.