Fethiye Gezilecek Yerler

Fethiye Gezilip Görülecek Yerler

3 tarafı denizler ile çevrili Anadolu Coğrafyasının birbirinden güzel farklı bölgelerde olan kentleri yer alıyor. İşte o kentlerinden bir tanesi de Fethiye olup hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi olan son derece güzide bir kenttir. Uzun yıllar İngilizlerin gözdesi olan şehir sıradan bir tatil beldesinden çok daha fazlasıdır. Gerek merkezi gerek çevresinde olan yerler kenti sürekli olarak popüler bir hale getiriyor. Kent aynı zamanda tarihi bir dokuya sahip olup Likya yolu üzerindedir.

Fethiye’de Mutlaka Görülecek Yerler

Fethiye kentinin gerek merkezinde gerek çevresinde çok sayıda görülecek yer vardır. Otogardan deniz kıyısına doğru giderken yer alan Kaya Mezarları bunların başında gelir. Bunun dışında dünyaca ünlü Ölüdeniz yaz aylarında denize girmek için idealdir. Kelebekler Vadisi görülmeden dönülmemesi gereken huzurun adresidir. Yine Saklıkent Kanyonu da görülmesi gereken bir başka yerdir. Bir dönem Rumların yaşadığı şimdi nerede ise hayalet bir kente dönüşmüş olan Kayaköy de bölgede görülecek yerler arasında yer alır. Çalış plajı, kent merkezinde yer alan Paspatur çarşısı, kent merkezinde yer alan deniz kıyısında yazın geceleri açık olan kadın pazarı da görülmesi gereken diğer yerlerdir.

Fethiye’de Ne Yemeli?

Fethiye kentine gelenler mutlaka kent merkezinde olan Fethiye Balık Pazarına uğramalı ve burada kendi seçtikleri balıkları alıp orada balık pişiren yerlerde pişirtmelidir. Fiyat olarak da son derece makuldür. Bunun yanı sıra yine kent merkezinde olan Fethiye Dondurmacısı butik, el emeği dondurma yemek isteyenlerin denemesi gereken kente özel lezzetleri arasında yer alır. Yolu Kayaköy’e ve civarına düşenler mutlaka bölgeye özgü gözlemelerin tadına bakmalıdır. Yine aynı bölgede yaz kış açık olan kendin pişir kendin ye mekanları vardır. Bunun dışında Fethiye marina kısmında üst sınıfta restoranlarda değişik lezzetler denenebilir.

Fethiye’ye Ne Zaman Gitmeli?

Fethiye her mevsimde gelinebilecek olan yerleşim merkezleri arasında yer alır. Kış aylarında son derece sessiz dingin bir havası olması, ılık bir ikliminin olması kenti son derece cazip bir hale getirir. Kentte kış aylarında da kalınabilecek çok özel ve kaliteli tesisler vardır.