Eskişehir Gezilecek Yerler

Eskişehir Kentinde Görülmesi Gereken Yerler

Eskişehir bu kente gidenlerin son derece iyi bildiği gibi bir masal kenti gibi. İnsan bir kere gitti mi her zaman gitmek istiyor. Her yerden görülmesi gereken yerler çıkıyor. Kenti deneyimlemek için en az 4 gün ayırmak gerekiyor. Bunun için Porsuk Çayı kenarında bir butik otelde kalarak sırt çantanızı takıp bu güzide kenti gezebilirsiniz. Şimdi biz de Size bu kentte gezilip görülecek yerler hakkında en çok öne çıkan ve mutlaka görülmesi gereken adresleri verelim.

Porsuk Çayı

Bir çaydan çok fazlası olduğunu kenti gezdiğinizde siz de net bir biçimde göreceksiniz. Kenarında butik işletmelerin hepsi birbirinden özgün ve güzel. Porsuk Çayı görülecek yerler arasında ilk sıralarda.

Odun Pazarı

Odun Pazarı tam anlamı ile kent ile özdeşleşmiş bir yerdir. Başka bir kenttir. Tarihi dokusu ile uzun uzun gezilebilir ve eğer kişi kendisini yorgun hisseder ise o zaman butik bir işletmeye girip yöresel lezzetleri deneyimleyebilir.

Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı

Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı da içinde yer alan restoran ve cafeleri ile park olgusuna başka bir boyut getirmiştir ama bunun yanı sıra park içinde yer alan Masal Şatosu hem çocuklara hem de ailelere hitap eder.

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi özellikle cama ilgi duyanların gözlerinin kamaşacağı muhteşem bir müzedir. Cam önemli hayranlıkla görülebilecek eserler vardır. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Aşık Veysel’den Orhan Gencebay’a kadar birçok önemli ismin olduğu bir balmumu müzesidir.

Tülomsaş Müzesi (Devrim Arabaları Müzesi)

Tülomsaş Müzesi (Devrim Arabaları Müzesi) Türk Cumhuriyet tarihinde yapılan ilk araba olan adı Devrim olan arabanın sergilendiği bir müzedir. Bu müzeye gidip Devrimi kendi gözleriniz ile bizzat görebilirsiniz.

Lületaşı Müzesi

Eskişehir denilince akla gelen ilk objelerin başında lületaşı gelir. İşte Lületaşı Müzesi de 400 sayısından fazla lületaşının sergilendiği birbirinden önemli sanatçıların eserlerinin olduğu aynı zamanda hediyelik eşya mağazası da olan bir müzedir.