Erzincan Gezilecek Yerler

Erzincan Kentinde Gezilip Görülecek Yerler

İpek Yolu üzerindeki Erzincan, şüphesiz ki Doğu Anadolu Bölgesi söz konusu olduğunda öne çıkan kentlerden biri. Tarih boyunca Helen, Med, Urartu ve Hitit uygarlıklarına ev sahipliği yaptığını da söylemeliyiz. Toplam nüfusu ortalama 234.000 civarındadır. Hem kültürel bakımdan hem de doğal güzellikler açısından önemli bir yere sahiptir. Bu yazımızda ise Erzincan gezilecek yerler hakkında bilgiler paylaştık.

Kemah Kalesi

Anadolu’daki en eski kalelerden biridir. Geçmişi ise Hitit-Urartu zamanına kadar uzanır. Sarp kayalar üzerinde konumlanmaktadır. Çevresinde surlar bulunmaktadır. Eşi benzeri bulunmayan kale, aynı zamanda Evliya Çelebi’nin Seyahatname isimli eserinde de geçmektedir. Erzincan gezilecek yerler söz konusu olduğunda öne çıkan bir yapıdır.

Abrenk Kilisesi

Kentin Tercen ilçesinde yer alan bir kilisedir. Mimarı bakımdan göz alıcı güzelliği ile fark yaratmaktadır. Yapımında kullanılan taşlar ise oldukça ilgi çekici. On ikinci yüzyıldan bu yana varlığını sürdürdüğü bilinmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin Erzincan’daki uğrak noktalarından biridir.

Otlukbeli Gölü

Erzincan gezilecek yerler listesinde öne çıkan doğal güzelliklerdendir. Şehrin merak uyandıran gezi noktalarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle de yaz döneminde popüler bir destinasyondur. Yerel halkın da sık sık uğradığı göl, 1994 senesinde doğal sit alanı olmuştur. Burada piknik yapabilir ve eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Kadıgölü

Erzincan şehrinin doğal güzelliklerinden biridir. Kemaliye ilçesinde yer alır. Yeşilin bin bir tonunu burada görebilirsiniz. Yüksek ve kayalık dağları aşıp bu gölün bulunduğu yere erişim sağlayabilirsiniz. Doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlere hitap eder ve büyüleyici bir manzaraya sahiptir.

Aygır Gölü

Erzincan gezilecek yerler arasında bir diğeri de Aygır Gölü diyebiliriz. Şehrin keşfedilmesi gereken doğal güzelliklerin biridir. Üzümlü ilçesinde yer alır. Kent merkezine ortalama olarak kırk beş kilometre uzaklıktadır. Aynı zamanda bu göl, ülkemizin en büyük krater gölüdür. Bu özelliğiyle de bir adım öne çıkmayı başarır. Çevresinde kamp yapabilir, doğayla baş başa zamanlar geçirebilirsiniz.

Girlevik Şelalesi

Erzincan kentinin en güzel köylerinden olan Girlevik Köyü içinde yer alır. Merkeze ortalama 35 km uzaklıktadır. Özellikle de yöre halkının yaz mevsiminde serinlemek ve eğlenceli zamanlar geçirmek istediği için uğradığı bir yerdir. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, piknik etkinliği oluşturabilir ve kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca harika doğa fotoğrafları çekmek isterseniz de çok ideal bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Köroğlu Mağarası

Erzincan gezilecek yerler listesinde öne çıkan alanlardan biridir. Refahiye ilçesinde konumlanır. Buraya ulaşım son derece kolaydır. Mağaraya taş merdivenlerden çıkarak ulaşabilirsiniz. Keşif yapmayı sevenler için harika bir destinasyon.

Karanlık Kanyon

Erzincan şehrinin öne çıkan doğal yapılarından biridir. Şehrin coğrafyasını etkileyici kılan bir yer olduğunu belirtebiliriz. Doğası ve mimarisi ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Erzincan’a gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir alan.