Elazığ Gezilecek Yerler

Elazığ Kentinde Gezilip Görülecek Yerler

Doğu Anadolu Bölgesinin birbirinden farklı güzellikleri ve özellikleri olan kentleri yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de Elazığ isimli kenttir. Bu yazıda da Elazığ kentine ilk defa gidecek olan kişiler için temel bilgiler verilecektir ama öncesinde şunu net bir biçimde ifade etmek gerekir. Elazığ tarihi dokusunu koruyan, kendisine özgü son derece şirin bir kenttir. Küçük olmasına rağmen bölgesi de göz önüne alındığı zaman mutlaka görülmesi gereken bir yerleşim yeridir.

Şimdi kentte gezilecek yerlere ana hatları ile bakalım

Elazığ’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Elazığ tarihler boyunca farklı medeniyetlere beşiklik etmiş olan son derece eski bir yerleşim yeridir. Buna istinaden de kentin birçok yerinde çok farklı güzellikler insanın karşısına çıkar. Bunların en başında tarihi yerler arasında benzersiz bir mimarisi olan Ulu Cami vardır. Uzun yıllardır tüm hava koşullarına karşı ayakta kalan bir mimari yapıttır. Yine kent içinde görülmesi gereken bir diğer turistlerin rahatlıkla alışveriş de yapabileceği Kapalıçarşı isimli yerdir. Eğer Kapalıçarşı sadece İstanbul kentinde var diye düşünüyorsanız gelin bir de bu kapalıçarşıyı görün. Üstelik birçok ürünün de satıldığı dokusu bozulmamış bir alışveriş merkezidir.

Kenti gezdiniz dolaştınız ve doğal olarak yoruldunuz. Kısa bir çay molası vermek gerekir abartısız bir biçimde, gidince sizin de emin olacağınız gibi dünyanın en güzel gölü olan Hazar Gölü’ne gidebilirsiniz. Yeşilin tüm tonları olan Hazar Gölü kenarından asla ayrılmak istemeyeceksiniz ve bu size çok iyi gelecek. Harun Sanat Galerisi, Keban Barajı, Palu Kalesi, Kömürhan Köprüsü, İzzet Paşa Camii, Sara Hatun Cami de görülecek yerler arasındadır. Tüm bu yerler birbirinden farklıdır. Elazığ küçük bir yerleşim yeri olduğu için ulaşımda sorun yaşanmaz. Kolayca her yere gidilebilir.

Elazığ’da Ne Yenir Ne İçilir?

Gakkoşlar kenti olarak adlandırılan Elazığ kentine gelenler elbette kentin yerel lezzetlerini tatmak isteyecektir. Kent ile özdeşleşen lezzetlerin başında Harput Köftesi vardır. Bu köftenin en temel özelliği içinde ince bulgur, kıyma ve reyhan olmasıdır. Reyhan köfteye ayrı bir lezzet katar. Köfte sevmeyenler bile hayır diyemeyecektir.

Kömbe birçok yerde olmasına rağmen bölgenin ki biraz daha farklıdır. Bir diğer yenilebilecek şey ise Palu Tavadır. Bir tür et yemeği olup, kente gelip ille de çorba içmek isteyenlerin Lobik çorbasını mutlaka denemesi gerekir. Yine sadece bu kente özgü olan bir diğer yiyecek ise İşgene’dir. Kısaca kent hem gezginler, hem gurmeler için inanılmaz deneyimler sunar.