Düzce Gezilecek Yerler

Karadeniz'in En Batısı Düzce

Artvin ile birlikte Gürcistan sınırından başlayarak Marmara Bölgesine kadar uzanan Karadeniz kentleri arasında Düzce ili, bölgenin en batı ucundaki şehri oluşturur. Tarihte çok önemli medeniyetlerin iz bıraktığı bu şehir, ülkemiz yakın tarihinde ise özellikle 1999 Depremi ile büyük sıkıntılar yaşamıştır. Ancak konumu ile çok hızlı bir toparlanma yaşayan Düzce, bugün tekrar tarihi ve turistik değerleri ile Türkiye'nin önemli kentleri arasında yer almayı başarmıştır.

Düzce'de Gezilecek Yerler Ve Turizm

Karadeniz'in batısında ve Marmara'nın hemen kıyısında bulunan Düzce, iklimi ile de Balkan soğuk havasını çok sık alan bir kenttir. Ancak Karadeniz iklimi yapısı sayesinde de bol yağış aldığı için özellikle yaz ayları turistik açıdan en rahat olunacak aylardır. Bu dönemde Düzce ilinde turizm faaliyetleri içerisinde özellikle eşsiz doğal güzellikleri görerek, bu konumlardaki adrenalin dolu sal yarışı ve diğer sportif etkinliklerden de faydalanabilirsiniz.

Düzce'de gezilecek yerler açısından ise birçok önemli konumdan bahsetmek mümkündür.

  • Düzce Ovası’nın bulunduğu konumda Elmacık Dağı’nın eteğinde doğal bir şekilde çok eski zamanlarda oluşmuş Efteni Gölü zengin ekolojik yapısı ile 150 çeşidin üzerinde kuş türü için ev sahipliği yapmaktadır.
  • Yığılca ilçesinde güçlü bir debi ile akan Melen çayı ise özellikle yaz mevsimlerinde rafting ve hem amatör hem profesyonel kano sporcuları için çok popülerdir. Akçakoca ilçesi sınırlarındaki zengin damlataş mağarası olan Fakıllı mağarası da astım ve nefes darlığı hastaları için şifa sunmaktadır.
  • Aydınpınar köyü sınırlarındaki Aydınpınar şelalesi ise dört mevsim kurmayan suyu ile birlikte çevresinde kamp yapılabilecek ve gürgen ormanları ile nefes veren muhteşem bir manzara sağlar.
  • Doğal güzelliği büyüleyici bir manzara sunan Pürenli yaylası ise özellikle yaz kampları için çok popüler bir nokta oluşturur. Kent kültürü ve tarihi açısından Antik Roma Kenti üzerinde yer alan şehrin Konuralp beldesi sınırlarında hizmete açılmış Konuralp Müzesi ise 7000'e yakın eseri ile görülmesi gereken bir yapıdır.
  • Yaklaşık 150 yıllık bir tarihi bulunan ve Akçakoca ilçesi yakınında yer alan iki katlı mimarisi ile Hemşin Camii tam bir tarihi eserdir. Aynı zamanda yine ilçe merkezine çok yakın konumdaki Cenevizlilerden kalma Akçakoca Ceneviz Kalesi de görülmelidir. Hatta bu tarihi ilçede 100 yılın üstünde yaşa sahip olan konaklar ve bilhassa da Mehmet Arif Bey Köşkü gezilebilir.

Düzce'de Ne Yenilir? Ne Alınır?

Genellikle hamur işi tarifleri ve yeşil sebze yemekleri üzerinde kurulu olan Düzce mutfağında örneğin Arnavut böreği çok lezzetli bir hamur işi çeşididir. Ayrıca Boşnak böreği, höşmerim, karalahana yemeği veya tavuklu keşkek gibi önemli lezzetler de Düzce mutfağında tadılabilir.

Düzce'de Alışveriş

Düzce bir Karadeniz kenti olması ile birlikte her ne kadar Orta Karadeniz'den uzak olsa da fındık üretimini sürdürebilen bir kenttir. Bu nedenle Düzce kentine seyahat ettiğinizde mutlaka almanız gereken en önemli ürünler arasında Düzce fındığı yer alır. Düzce Merkez Çarşı içerisindeki dükkanlarda rahatlıkla bulabileceğiniz fındık yanında aynı zamanda kentin meşhur tütün kolonyası hediyelik olarak temin edilebilir.