Bursa Yenilir Ne İçilir?

Bursa'da Ne Yenilir?

Bursa kenti turizmciler için cennet gibidir. Kente gelenlerin gerek gezip görmek, gerek alışveriş yapmak gerek ise yiyip içmek için en az bir hafta bu güzide yerleşim yerinde kalması ve deneyimlemesi gerekir. Biz de size bu yazıda bilinen bilinmeyen ama mutlaka kentte deneyimlenmesi gereken özgün lezzetlerinden bahsedeceğiz. Hadi şimdi hemen başlayalım.

Bursa İskender Kebabı

Türkiye’de zincir döner ve İskender kebap yapan yerler olsa da Bursa İskender Kebabı yerinde yenilir. Kimi zaman yer bulmak mümkün olmayan yöresel mekanlar vardır. Kimileri çok da lüks olmayan bu işletmelerde tek ya da bir buçuk İskender kebabı yenilir. Genelde yanında bölgeye özel bir şerbet ikram edilir.

Kestane Şekeri

Adı kent ile özdeşleşen lezzetlerden bir tanesi sadece çikolatası ve daha fazla çeşitleri olan ve inanılmaz bir lezzeti olan Kestane Şekeri olup emsalsiz bir lezzettir. Üretici firmalarda yenilebileceği gibi kutu olarak satın alınıp götürülmesi de mümkündür.

Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası bir çorbadan çok daha fazlasıdır sözü abartı olan bir durum değildir. Görsel olarak da göze son derece hoş gelen bir yönü vardır. İçi ise hem bir sağlık deposu hem de bir lezzet şölenidir. Çorbanın içinde tavuk suyu, havuç, tavuk, kabak ve un bulunur. Bu çorbayı içen kolay kolay hastalanmaz.

Bursa İnegöl Köfte

Bursa İnegöl Köfte adını Bursa’nın İnegöl ilçesinden alır. Yöresel bir köfte olup diğer köftelerden en temel farkı baharatsız olmasıdır. Köftede hem dana hem de kuzu eti kullanılır. Köfte sevenler asla kaçırmamalıdır.

Etli Kereviz

Etli Kereviz yemeği de Muradiye çorbası gibi besin deposu ana malzemesi kereviz olan ama içinde bolca malzeme olan bir yemektir. Düşük kalorili olması kilosuna dikkat edenler için yemeği ayrı bir cazip hale getirir.

Cantık

Şu ana kadar yazılan yemekleri bir biçimi ile duymuş olabilirsiniz ama Cantık onlardan bir tanesi olmayabilir. Cantık Tatar mutafından Bursa yemekleri arasına giren bir lezzettir. Bölgeye özgü değişim yaşanmıştır. Üzerine kıymalı harç dökülen pufidik bir hamuru olan bir yiyecektir.