Bursa Gezilecek Yerler

Bursa Kentinde Gezilip Görülecek Yerler

Bursa kenti Osmanlı ile özdeşlemiş olan bir kent olmakla birlikte sadece tarihi dokusu ile adlandırılabilecek olan bir yerleşim yeri değildir. Yeşil Bursa olarak da tanımlanan kentte çok sayıda gezilip görülecek yer vardır. Hepsini bu yazıda yazmaya yer yetmeyeceği için kısa süre kente gelecek olanlar için ilk sırada görülmesi gereken yerlere yer vereceğiz. Dilerseniz hemen başlayalım.

Bursa Ulu Cami

Türkiye’nin birçok yerinde Ulu Cami olarak adlandırılan camiler bulunuyor. Ama Bursa Ulu Cami için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Sadece bir cami olarak da nitelendirme bu muhteşem mimarisi olan binaya haksızlık olacak gibi görünüyor. İçinde yer alan turkuaz şadırvan tek kelime ile kusursuz. İnsanların inanışı ne olursa olsun huzur bulduğu bir mekan. Mutlaka ama mutlaka görülmeli. Görmeden dönmemeli.

Koza Hanı

Bursa şehrine gelip Koza Hanı gezilmeden dönülmez, dönülmemeli. Tarihi beşyüz yılı aşan bir han burası. İçinde yeni demlenmiş muhteşem bir çay içebilir, yüzlerce yıllık yaşanmışlıkların izini sürebilir. Hediyelik eşe dosta armağanlar alabilirsiniz. Son derece otantik olduğunu söylemeye bile gerek yok.

Bursa Teleferik

Bursa Teleferik ister kış aylarında Uludağ’a çıkmak için ister kente şöyle kuşbakışı bakmak için yapılabilecek işler arasında yer alıyor. Kullanan kişilere de inanılmaz bir deneyim yaşatıyor.

Cumalıkazık

Cumalıkazık Kınalı Kar gibi dizilerde yer alan bir yerleşim yeridir. Arnavut kaldırımları, tarihi evleri, yerel kooperatifleri ile bölgede görülmesi gereken yerler arasında geliyor. Fotoğraf çekmek ve çektirmek isteyenler için son derece ideal bir yer olduğunu da ifade etmek gerekir.

Trilye

Mudanya sınırları içinde kalan Trilye yine dizi ve filmlerde yer alan küçük bir yerleşim yeridir. Buraya gelip denize sıfır çoğu salaş kulübelerde taze balık yemenin lezzeti tam anlamı ile bir başkadır.

Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri

Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri bir baba oğul türbesi olarak da tanımlanabilir. Bu türbelerin her ikisi de son derece etkileyici nitelikte.

Yeşil Türbe

Yeşil Türbe içinde yer alan dekorasyonu ile de dikkat çeken Çelebi Mehmet’in türbesinin olduğu bir mekandır.