Antalya'da Ne Yenilir Ne İçilir?

Antalya'da Ne Yenilir?

Antalya tam anlamı ile bir turizm cennetidir. Dünyanın son derece popüler olan kentlerinden bir tanesidir. Bu güzide kente genelde insanlar beşyıldızlı ultra lüks otellere her şey dahil gelip inanılmaz tatiller yapıyor ama kimi insan bu kentte özgün ne yenilir diye merak da etmiyor değil. Biz de bu yazıda iş amaçlı gelenlere, otel yemeklerinden sıkılanlara, sırf yeme içme için gelenlere ne yenilir ne içilir onlardan kendi deneyimlerimiz doğrultusunda bahsedeceğiz. Şimdi dilerseniz hemen başlayalım.

Kurutulmuş Turunç Kabuğu Reçeli ve Diğer Reçeller

Antalya reçelleri ile son derece meşhur bir kent. Öyle ki kentin birçok yerinde sadece bu ürünü satan yerler var. Antalya Havalimanında da son derece uygun fiyatlar ile bulabilir ve giderken yanınızda eşe dosta götürebilir. Özellikle başka yerlerde bulamayacağınız kurutulmuş turunç kabuğu reçeli Mehmet Yaşin’in ifade ediş biçimi ile tam anlamı ile damak çatlatıyor.

Antalya Piyazı

İnsan bir kere Antalya Piyazı yer. Sonra başka piyaz yemek istemez. Dahası bu çok özel piyaz özellikle bu kentte usta ellerden yenilmelidir. Kuru fasulye, soğan, sumak, tarator sos ve maydanoz gibi yiyeceklerin bir araya gelmesinden oluşur.

Sedik Aşı

Sedik aşı sadece bölgeye has olan bir yiyecektir. Adından da net bir biçimde anlaşılır olduğu gibi aş tarzında bir yemektir. Domates, biber, ince bulgur, soğan, tavuk suyu, domates salçası ve baharatlardan oluşur. Sıcak bir biçimde servis edilir.

Laba Dolması

Laba dolması da sadece bu bölgeye özgü genelde keçi kaburgasından yapılan bir yemek türüdür. Bölgede kaburga dolması olarak da tanımlanır. Dolma içine benzerlerinden farklı olarak karaciğer, böbrek ve kavrulmuş badem konulur. Yapım aşaması güç ama yemesi son derece zevklidir. Mutlaka denenmelidir.

Şilofta

Şilofta bölgenin yöresel tatlılarından bir tanesidir. Yine kendisine has bir lezzeti vardır. Kalorisi son derece yüksek ve son derece lezzetlidir. Tarçın, susam, ceviz ve erişte konularak yapılır. Girit yemek kültüründen kazanılmıştır. Lohusa tatlısı olarak da adlandırılır. Yapım süreci çok da kolay olmayan lezzetlerden bir tanesidir.