Antalya Gezilecek Yerler

Antalya Kentinde Gezilip Görülecek Yerler

Antalya şehri sadece Akdeniz Bölgesinin Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli turizm bölgelerinin başında gelir. Yaz aylarında nüfus patlaması yaşayan bu kente her ne kadar insanlar deniz güneş kum için gelse de kentte mutlaka görülmesi gereken çok değişik türden yerler vardır. Liste özünde çok uzun ama biz bu yazıda tematik olarak her bir alandan en iyisi olduğunu düşündüğümüz ve buna istinaden görmenin gereken yerler hakkında bilgi vereceğiz. Hadi şimdi dilerseniz başlayalım.

Kaleiçi

Antalya denilip Kaleiçi denilmemesi olmaz. Kaleiçi adeta kent ile özdeşleşen yerlerin başında gelir. Son derece özgün bir yapısı vardır. Sıkı bir gezinti kişinin en az yarım gününü alabilir. Ufak dinlenme molaları butik tarzda olan cafelerde verilebilir. Son derece otantik objelerin olduğu bu bölgede birbirinden güzel huzur veren butik otellerde kalmak ise eşsiz bir deneyimdir.

Antalya Müzesi

Bir kente gittiğiniz zaman müze gezmeden dönmem diyorsanız o zaman Antalya Müzesi sizin için son derece doğru bir seçim olacaktır. Dans eden kadın heykelinden, birbirinden sıra dışı lahitlere kadar çok özel objeler vardır. Müzenin iç dizaynı da son derece güzeldir.

Antalya Pazarı

Antalya Pazarı tam anlamı ile kentin dokusuna uygun olan bir pazardır. Bit pazarı tarzından aradığınız her şeyi bulabileceğiniz benzerlerinden açık ara ayrılan bir yerdir.

Ters Ev Antalya Aksiyon Parkı

Kafanızı karıştıracak tam anlamı ile sizi ters köşe yapacak bu parkta şaşırıp kalacak ama inanılmaz ve asla unutamayacağınız bir deneyim yaşayacaksınız. Ters Ev Antalya Aksiyon Parkı adından da anlaşılır olduğu gibi aksiyon sevenlere hitap ediyor.

Cam Piramit

Kente çok özel bir hava katan Cam Piramit kendisine has mimarisi ile son derece güzel bir yapıt. Antalya Film Festivalinin de yapıldığı bu yapı ihtişamı ile göz dolduruyor.

Antalya Panoramik Asansör

Antalya Panoramik Asansör hem kente kuşbakışı bakılabilecek hem de bu tarihi atmosferin tadının çıkarılabileceği bir yerdir. Kente has olan özgün bir yerdir. Kente gelenlerin bu deneyimi yaşamadan dönmemesi gerekir.