Ankara Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Ankara Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Ankara kenti için söylenebilecek çok şey olduğunu söylemek abartı olmaz. Gerek başkent olması gerek Anadolu coğrafyasının tam ortasında bulunmasından ötürü geçiş noktasında olduğu için insanların yaşamında en az bir kere yolu sırf transfer için bile olsa bu kentten geçmiştir. Biz de bu yazıda yolu Ankara kentinden geçenlerin kentte mutlaka görmesi gereken yerler hakkında bilgiler vereceğiz. Bazıları insanların ölmeden önce görmesi gereken yerler içinde mutlaka yer almalıdır.

Anıtkabir

Anıtkabir bilindiği gibi ulu önder Atatürk’ün daimi güzergahı olan bir yerdir. Birçok insan okulu ile gitmiş bile olsa uzun bir zaman ayırıp Anıtkabir’i gezmek aynı zamanda Atamızı anlamak için de son derece önemlidir. Yeniden yeniden gezilebilir.

Atakule

Ankara denilince Atakule dememek haksızlık olur. Atakule her yönü ile son derece özel bir yerdir. Çankaya ilçesinin en yüksek noktasında yer alır ve kente tepeden bir kuşbakışı sağlar. Bunun yanı sıra döner bir mimarisi vardır. Dönerek kent 360 derece görülebilir. Alt kısmında yer alan mağazalardan alışveriş yapılabilir, bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur şiarı ile kahve içilebilir.

Gençlik Parkı

Hazır parklardan bahsetmiş iken bir diğer park da son derece eski bir park olan Gençlik Parkı olup atlıkarıncaları ile minik göletleri ile küçük atıştırmalık mekanları ile geniş bir alanda çok şeyin yapılabileceği bir yerdir. Mutlaka görülmesi gereken bir başka yerdir.

Kızılay

Bu güzide kente gelip Kızılay gibi son derece popüler bir yere gelinmez mi? Elbette gelinir. Kentin tam kalbi olan Kızılay bölgesi İstanbul şehrinin Taksim mevkii gibidir. Alışveriş merkezleri kitapevleri, sahaflar, cafeler, restoranlar ve daha pek çok şey bu bölgede yer alır. Her şart altında kendisine has bir dokusu vardır.

Kuğulu Park

Kuğulu Park kentin en güzel lokasyonlarından bir tanesinde yer alır. Park içinde yer alan kuğular insana dinginlik ve huzur verir iken doğanın içinde olmanın keyfini size net bir biçimde yaşatır. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başındadır.