Alanya Gezilecek Yerler

Alanya’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin en önemli turizm noktalarından biri olan Alanya, Antalya şehrimize bağlıdır. Mavinin ve yeşilin bütünleştiği Alanya, doğal ve tarihi güzellikleri ile farkını ortaya koyar. Öyle ki, her sene yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarır. Bu yazımızda Alanya gezilecek yerler listelendi. İşte, Alanya’da kesinlikle görülmesi gereken yerler!

En Popüler Alanya Gezilecek Yerler

Alanya’da mutlaka keşfetmeniz gereken yerler:

Alanya Kalesi

Alanya’nın sembollerinden biri olan kale, denizden ortalama 250 metre kadar yüksekliktedir. Helenistik dönemde inşa edilmiştir. Seksen üç kule ve yüz kırk burçtan meydana gelir. Aynı zamanda kalede bin iki yüz kadar sarnıç yer alır. Sekizgen mimarisi ile etkileyici bir görünüm vadeden kale, mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Kızılkule

Alanya gezilecek yerler listesinde Kızılkule de var. Selçuklu Sultanı Birinci Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiştir. Akdeniz savunma yapılarının en özel örneklerinden biridir. Alanya’nın sembolleri arasında yer alır. Yapısı ve mimarisi ile görenleri etkiler.

Alanya Tersanesi

Sağlam yapısı ve mimarisi ile göz dolduran tersane, mistik bir atmosfer sunar. 1960’lı senelere kadar tersane olarak hizmet vermiştir. Günümüzde ise gemi ve denizcilik temalı bir müze şeklinde hizmet vermektedir.

Alanya Seyir Terası

Seyir Terası, Alanya Belediyesi tarafından işletilir. Harika bir manzara sunar. Dinlence ve piknik alanı olarak hizmet verir. Hafta sonları yöre halkının ilgi gösterdiği destinasyonlardan biridir. Alanya’yı kuşbakışı izlemenize olanak tanır.

Tavşandamı Parkı

Alanya gezilecek yerler arasındadır. 2018 senesinde belediye tarafından yaptırılmıştır. İrem Derici konseri ile açılmıştır. Eğlence, dinlence, çocuk parkı ve seyir terası gibi birçok alan sunar. 50 bin metrekarelik bir alana yayılmış durumdadır.

Alanya Arkeoloji Müzesi

Tunç Çağı, Frig, Urartu ve Lidya dönemlerine ait çok sayıda önemli esere ev sahipliği yapar. Müze gezmeyi sevenler için biçilmiş kaftandır.

Kleopatra Plajı

Dünyaca popüler olan plaj, ilçenin Kızlar Pınarı mevkiinde konumlanır. Her sene yaz sezonunun açılması ile beraber yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. İnce kumuyla ve berrak deniziyle harika bir deniz keyfi sağlar. Bu plaja giriş tamamen ücretsizdir. Şemsiye ve şezlong için ödeme yapmanız gerekir.

Galip Dere Halk Plajı

Temiz bir görünüm sunan plaj, ücretsiz şekilde şemsiye ve şezlong imkanı vadeder. Bölgede denizin derinliği 30-150 cm kadardır. Bu sebeple de çocuklu aileler için de çok uygun bir destinasyondur. İnce kumlu plaj, çocukların harika zamanlar geçirmesine fırsat tanır.

Damlataş Plajı

Alanya gezilecek yerler listesinde konumlanan plaj, deniz tutkunları için büyüleyici bir atmosfer sunar. Mavi bayraklıdır. Tertemiz denizi ve ince kumu ile beklentileri optimal anlamda karşılar. Plaja giriş ücretsizdir. Buradaki suyun berraklığı sayesinde deniz içindeki canlıları kolayca görebilirsiniz. Kleopatra Plajının hemen yakınında yer alır ve ulaşım sorunu bulunmaz.