Adana'da Neler Yapılır?

Adana'ya Ne Zaman Gidilir?

Tipik Akdeniz iklimi yaşanır. Yazları çok sıcak kışları da soğuk ve yağışlı olur. Bu açıdan Adana'ya gitmek, görmek için en uygun zaman dilimi bahar aylarıdır. En olumsuz ziyaret zamanları ise Temmuz ve Ağustos zamanlarıdır. Hava sıcaklığı 40 dereceyi bulabilmektedir.

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana mutfağı ile, tarihi binaları ile mimari açıdan görselliği ile dopdolu bir şehirdir. Şehrin gezilecek yerleri genelde Seyhan ve Çukurova bölgelerindedir. Müzeler ve şehir merkezine mutlaka zaman ayrılmalıdır. Gezilecek yerler : Taşköprü, UluCami, Büyük Saat Kulesi, Varda Köprüsü, Arkeoloji Müzesi, Yılan kale, Seyhan Gölü, Göksu Nehri ve Sevgi Adası, Tarihi Kazancılar Çarşısıdır.

Yılankale: Bu kale efsaneye göre içerisinde yılanları eğiten biri olduğu için bu ismi aldığı ve bir başka efsane de Şahmeran'ın bu kalede yaşadığına dair olmasıdır. Bu yapı mutlaka görülmelidir.

Taşköprü: Şehrin doğu ve batı yakasını birleştiren tarihi bir köprüdür.

Tarihi Saat Kulesi: 32 metre olup Türkiye'nin en büyük saat kulesidir.

Arkeoloji Müzesi: Çukurova'nın tarihi eserleri sergilenmektedir. Türkiye'nin en eski müzelerinden biridir.

Kazancılar Çarşısı: İstanbul Kapalıçarşı ile eşdeğerdir. Mutlaka gezip görülmesi gereken yerlerdendir.

Adana Mutfağı

Adana denildiğinde akla ilk gelen Adana Kebabıdır. Ciğer kebabı, Şırdan, Mumbar dolması en çok tüketilen yiyeceklerdir. Şalgam olmazsa olmazdır. Bıcı Bıcı, Muzlu Süt mutlaka tadılmalıdır.

Adana Ünlüleri Kimlerdir?

  • Yılmaz Güney
  • Şener Şen
  • Yaşar Kemal
  • Haluk Levent
  • Fatih Terim
Adana'da festivaller son derece aktiftir. Portakal Çiçeği Karnavalı bunlardan birisidir. Yamaç paraşütü sıklıkla tercih edilir. Kamp etkinlikleri düzenlenir. Bisiklet turları, tekne turları, su sporları önceliklidir. Ceyhan Nehrinde rafting yapılmaktadır. Adana birçok medeniyete ev sahipliği yapma özelliği taşıdığından hemen her köşesi tarihi camilerle, köprülerle, hanlarla, hamamlarla çevrilidir. Adana mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde olması gereken bir şehirdir. Tarihi açıdan zenginliği, turistik yerleri ve sıcakkanlı insanları ile kendine çeker. Portakal kokulu sokakları ile , güzel insanları ile Adana anlatılmaz, yaşanır.